Türk Dilinin ve Türk Edebiyatı’nın başlangıcından günümüze kadar olan gelişim ve değişimini inceleyen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, üniversitemizde  2003 yılında kurulmuştur. Eğitim - Öğretim hayatına 2003 yılında başlayan bölümümüz, 2007 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Bölümümüz 1 doçent, 1 yardımcı doçent, 2 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi ile hizmet vermektedir. Bölümümüzün II. Öğretim programı 2008-2009 eğitim- öğretim yılında başlamıştır. Bölüm öğrencileri ve öğretim elemanları ERASMUS programı ve FARABİ programı kapsamında bir çok ülkeyle ve Türkiye’deki birçok üniversite ile işbirliği ve değişim gerçekleştirmektedir. Bölümümüze her yıl yaklaşık 120 öğrenci alınmaktadır. Zorunlu ve seçmeli derslerden oluşan lisans programını başarı ile tamamlayan öğrenciler, bölümümüzden “Türkolog” unvanı alarak mezun olurlar. Mezun olan öğrenciler özel okullarda ve özel dershanelerde öğretmenlik yapabilir;  formasyon eğitimi aldıkları takdirde Milli Eğitim Banlığı bünyesinde öğretmen olarak çalışabilir; Ales, Üds gibi sınavlardan şartların gerektiği puanları alabildikleri takdirde üniversitelerde akademik çalışmalarını sürdürebilirler. Bölümümüzde her anabilim dalını ilgilendiren önemli bilimsel etkinlikler de yapılmakta, öğrencilerin bu etkinliklerden olabildiğince faydalanmasına çalışılmaktadır.

Son Güncelleme: 2016-07-21 14:43:33

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2017