TARİHÇE

Doğu Dilleri ve Edebiyatları bölümü 2009 yılında Yrd. Doç. Dr. Mustafa KAYAPINAR öncülüğünde kurulmuş ve bölüm içerisinde lisans programı olan Arap Dili ve Edebiyatı ve Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim dallarının açılması için talep dosyaları açılmıştır. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın 04.03.2010 tarihli yazısı ile Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı resmen açılmıştır. Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'nın açılması talebinin neticesi beklenmektedir.
  Anabilim dalımız ders kataloğu daha önce açılan ve bu alanda deneyimli bölümlerin katalogları incelenerek, Bologna sürecine uyumlu olarak daha işlevsel ve verimli olacak şekilde hazırlanmıştır. Böylece YÖK, 03.09.2010 tarihi itibariyle Arap Dili ve Edebiyatı Lisans programına öğrenci alımına onay vermiştir. Bölümümüz 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da 52 öğrenci alarak toplamda 214 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

Son Güncelleme: 2017-03-06 11:05:25

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2017