Ürdün Al- Zaytoonah Üniversitesi Akademisyenlerinin Dekanımızı Ziyareti

Mevlana Değişim Programı kapsamında Üniversitemize iki hafta süreyle ders vermek üzere gelen Ürdün Al- Zaytoonah Üniversitesinden Prof. Alaualdeen Ahmad Muhammad Algharibeh ile Dr. Khaldoen Khalil Salem Al Habashneh Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Metin Akis ile görüştü.

Görüşme sırasında Prof. Dr. Metin Akis iki kardeş ülke ve üniversite arasındaki öğretim üyesi ve öğrenci değişimi projesinin güçlendirilmesi hususunda çalışmaları desteklediklerini, özellikle Al- Zaytoonah Üniversitesi öğrencilerinin Fakültemiz ilgili bölümlerinde eğitim alma, güzel Türkçemizi öğrenerek edindikleri tecrübeleri kendi ülkelerine taşımlarının önemini vurguladı.

Fakültemiz Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde derslere katılan Prof. Algharibeh Türk öğrencilerin Arapçayı öğrenme hususundaki merak, istek ve gayretlerinin beklediğinin çok üstünde olduğunu ve bu durumu memnuniyetle karşıladığını ifade ederek misafirperverliklerinden ötürü Üniversitemiz ve Fakültemiz yönetimi ve idaresine teşekkür etti.

Dr. Khaldoen Khalil Salem Al Habashneh Fakültemiz Tarih Bölümü ve Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin katılım gösterdiği “Kudüs Tarihi ve Siyonizm’in Kudüs’ü Yahudileştirme Planı” başlıklı konferansta Türk öğrencilerin kendisine yönelttikleri sorulardan yola çıkarak öğrencilerin bölgemizde olan olaylara ve özellikle de Kudüs hususundaki duyarlılıklarını takdir ettiğini belirtti.

Görüşme sonrası Dekanımız Prof. Dr. Metin Akis misafir öğretim üyelerine, fakültemize vermiş oldukları katkıdan ötürü memnuniyetinin bir göstergesi olarak teşekkür belgesi takdim etti.

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2019