Şanlıurfa ve Çevresi Teknik Gezisi

ŞANLIURFA VE ÇEVRESİ TEKNİK GEZİSİ

Coğrafya Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin aldığı “Şehir Coğrafyası”  dersi kapsamında 05.12.2019 tarihinde,  dersin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Muazzez HARUNOĞULLARI ile 47 kişilik bir öğrenci grubunun katılımıyla Şanlıurfa ve çevresine teknik gezi gerçekleştirilmiştir. İnsanlık tarihinin en kadim yerleşme merkezlerinden olan Yukarı Mezopotamya’da yer alan Şanlıurfa-Göbeklitepe en eski inanç/kült merkezi olması bakımından önem taşımaktadır. Milattan 10 bin yıl öncesinde inşa edilen, insanlık tarihini değiştiren Göbeklitepe'deki tapınaklar, tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilmektedir. Göbeklitepe ile ilgili bulgular insanlık tarihinin yeniden yazılması, bilinen tüm bilgilerin doğruluğunun yeniden gözden geçirilmesi bakımından son derece önemlidir. Yapılan saha çalışmasında aynı zamanda Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi, Balıklıgöl (Halil-ür Rahman Gölü), Eyüp Peygamber Makamı ve Camisi, Mevlid-i Halil Külliyesi, Tarihi Şanlıurfa Çarşıları ziyaret edilmiş, şehirlerin doğmasında, büyümesinde ve gelişmesinde inancın, doğanın sunduğu imkanların, ticaretin önemi yerinde değerlendirilmiştir.

TEKNİK GEZİDEN KARELER

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2020