2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı Kapsamında "Anadolu Kültür Coğrafyası ve Yunus Emre" Programı Gerçekleştirildi

Dr. Öğr. Üyesi Seher Maşkaraoğlu'nun yönlendiriciliğinde çevrim içi  gerçekleştirilen programda, Doç. Dr. Mehmet Alptekin, Yunus Emre'nin tarihî ve menkibevî hayatından bahsederek onun Anadolu kültür coğrafyasındaki yerini anlattı. Alptekin, "Yoksulu zenginden, kâfiri Müslümandan ayırmayan", millî kültürümüzün oluşmasındaki mihenk taşlarından Yunus Emre'yi günümüze kadar ulaştıran ve Yunus Emre'yi "Bizim Yunus" yapan "Anadolu düşüncesi, Tasavvufi düşünce ve kültür coğrafyası" başlıklarına değindi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Program, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.gk2021 yılının Cumhurbaşkanlığımızca "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak kabul edilmesinin ardından Dil ve Edebiyat Topluluğunun girişimleriyle Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Alptekin'in sunumuyla "Anadolu Kültür Coğrafyası ve Yunus Emre" başlıklı bir program düzenlendi.
Program, soru-cevap bölümünün ardından son bu

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2021