TARİHÇEMİZ

Fakültemiz, 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Türk Dili ve Edebiyatı, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümleri olmak üzere toplam 8 bölüm halinde Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmuştur.

29 Mayıs 2007 tarihinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi kurulmasıyla, Fakültemiz  Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne bağlı akademik kurumlardan birisi olmuştur.

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Felsefe, Psikoloji, Doğu Dilleri ve Edebiyatları, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Sosyoloji ve Sanat Tarihi bölümleri açılmış, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı sonunda Biyoloji bölümü kapanmış diğer bölümlerimiz aktif olarak eğitim öğretimine devam etmektedir.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 13 bölümü bulunan Fakültemiz, öğrencisi bulunan 11 bölümü ile aktif olarak akademik faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yükselen akademik birikimi ve geleceğe yönelik hedefleriyle fakültemiz, yurtiçi ve yurtdışından gelen 2000'e yakın öğrencisine ev sahipliği yapıp ülkemizin nitelikli insan gücüne ve ekonomik kaynaklarına lisans ve lisansüstü eğitim imkanlarıyla katkı sunmaya devam etmektedir.

Son Güncelleme: 2022-07-02 10:28:44

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2022