Üniversitemizde Prof. Dr. Aziz Sancar ve Nobel Semineri

Nobel ödülü alarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Prof. Dr. Aziz Sancar, üniversitemizde düzenlenen “Prof. Dr. Aziz Sancar ve Nobel” başlıklı seminere konu oldu.

Fakültemizin konferans salonunda düzenlenen seminerin konuşmacıları ise  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bektaş Tepe ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Hüseyin Doğramacıoğlu oldu.

Nobel’in tarihsel gelişimini anlatan Doğramacıoğlu; “Nobel, Alfred Nobel tarafından kurulan derneğin, insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacıyla verdiği prestijli bir ödüldür. İlk olarak 1901 yılında verilmeye başlanan Nobel ödülünü ülkemizde ilk olarak edebiyat alanında Orhan Pamuk aldı. Şimdi de kimya alanında Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel ödülü aldı ve bizlere büyük bir gurur yaşattı” dedi.

Nobel’in hangi alanlarda verildiğini de anlatan Doğramacıoğlu’nun ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bektaş Tepe konuşma yaptı.  Sancar’ın ödül aldığı çalışma hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tepe konuşmasında şunlara yer verdi: “Sancar hücrelerin hasar gören DNA’larını nasıl onardığını açıklığa kavuşturan bir çalışma yapmış ve bu çalışması ile ödül almıştır. DNA onarımı, hem kanserin önlenmesi hem de kanser tedavisi için büyük önem taşımaktadır” dedi. Prof. Dr. Tepe ayrıca, disiplinli çalışmanın gençlerimizin geleceğini şekillendirecek en önemli unsurlardan birisi olduğunu belirterek gelecek kuşakların bu başarıyı daha ileri noktalara taşıyacağına olan inancını dile getirdi.

Son Güncelleme: 2016-04-21 16:49:30

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2017